Julkaisumateriaali

Alla oleva kuva- ja tekstimateriaali on vapaasti käytettävissä konserttiesitteisiin ym. kuoroa koskeviin julkaisuihin


Uusi Ääni perustettiin vuonna 2008 kanttori Tari Piston toimesta. Aluksi se toimi aikuisten lauluryhmän nimellä, mutta Uusi Ääni -nimi otettiin käyttöön vuonna 2010; olihan seurakuntaan saatu uusi kanttorin virka ja kuoro. Elokuusta 2015 vuoden 2017 syksyyn saakka kuoronjohtajana toimi kanttori Pirjo Mäntyvaara. Syyskuusta 2017 kuoroa on johtanut kanttori Anna Kälkäjä. Jäsenmäärä on kasvanut pikkuhiljaa ja tällä hetkellä laulajia on 18.

Uuden Äänen tärkeimpänä tehtävänä on rikastuttaa Oulunsalon seurakunnan jumalanpalvelus- ja musiikkielämää ja tarjota seurakuntalaisille mahdollisuus osallistua seurakunnan toimintaan musisoimalla. Ohjelmisto koostuu monipuolisesti eri tyylisestä hengellisestä musiikista: psalmilaulusta gospeliin ja vanhasta aina tilausteosten kantaesityksiin saakka.

Kuoro on esiintynyt oman seurakuntansa lisäksi Oulun alueen kuorotapahtumissa sekä yhteistyössä mm. Oulunsalon seurakunnan gospelryhmän, mieskvartetti Owla Salan, Tuiran ja Oulun kamarikuoron sekä Pytinki-kuoron ja Kempeleen seurakunnan Askeleet-kuoron kanssa. Kouluttajina ovat käyneet Make Perttilä, Pekka Nyman, Mokale Koapeng, Pekka Simojoki ja Lasse Heikkilä. Laulupedagogi Maija Lauri on toiminut kuoron äänenmuodostuksen opettajana vuoden 2012 alusta lähtien.
Lauluyhtye Uusi Ääni ry (c)2017, All Rights Reserved